”Te omoara birocratia!”

Sectorul de IMM-uri poate atrage in perioada 2014-2020 fonduri structurale de 3 miliarde euro, din care doua miliarde euro revin activitatilor din agricultura, iar un miliard euro pentru antreprenorii urbani, a declarat Dragos Jaliu, partener la firma Structural Consulting Group.

In total, Romania dispune in exercitiul financiar european 2014-2020 de 30 miliarde euro in fonduri structurale.

"Pe agricultura avem 2 mld. euro, o suma mare, care ar deschide niste perspective daca facem proiecte. Si un miliard de euro pentru antreprenori urbani, pe care se pot face proiecte de dotare cu echipamente, modernizarea liniilor de productie", a mai spus el.

Pe zona de infrastructura mare Romania poate atrage 6 mld. euro, fata de 4 miliarde euro in exercitiul 2007-2013, cand absorbtia pe acest segment a fost de 62%.

"La nivelul societatii, fondurile structurale sunt privite ca un Sfantul Gral care sa aduca schimbare in Romania. Romania a pierdut doi ani din actualul exercitiu financiar (2014-2020), pentru ca am inceput cu doi ani de stagnare", spune Jaliu.

In acest moment, Romania are o pre-finantare virata de UE, circa 1 mld. euro, in contul Ministerului Finantelor, iar in luna mai ar trebui semnate contracte de 800 de milioane de euro.

"Mecanismul birocratic te doboara. Daca nu esti tocit, daca nu ai un consultant, renunti. Pronosticul nostru este ca in exercitiul 2014-2020 absobtia va fi de 75%-80%", a adaugat el.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.