Curtea de Apel Bucuresti a hotarat definitiv vineri intratea in faliment a companiei de asigurari Astra, dupa aproape opt luni de la decizia Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF). Acest lucru inseamna ca pagubitii Astra Asigurari vor incepe sa primeasca platile in contul daunelor suferite.

„Fondul de Garantare a Asiguratilor (FGA) a luat act de hotararea instantei Curtii de Apel Bucuresti in urma careia a ramas definitiva intrarea in procedura de faliment a companiei Astra Asigurari. Potrivit legii, sunt intrunite conditiile pentru ca FGA sa poata demara efectuarea platilor catre creditorii Astra care au dosare aprobate la plata de catre Comisia FGA”, a transmis Fondul de Garantare a Asiguratilor, informeaza MEDIAFAX.

Autoritatea de Supraveghere Financiara(ASF) a retras autorizatia de functionare a Astra Asigurari la finalul lunii august a anului trecut si a cerut deschiderea procedurii de dizolvare si faliment a asigurtorului controlat de omul de afaceri Dan Adamescu dupa ce majorarea capitalului cu suma de 425 mil. lei prin atragerea unui investitor strategic a esuat.

Astra se numara printre cei mai mari asigurtori locali, cu o cota de piata de 10% si subscrieri de circa 800 milioane de lei pe an.

Portofoliul asiguratorului era format in principal din polite auto obligatorii (RCA), care cumula circa 40% din politele, echivalentul a circa 881.000 de contracte.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.