UniCredit/Bank Austria, cel mai mare grup financiar din Europa Centrala si de Est, anunta un plan ambitios pentru Romania, sperand sa atraga un milion de clienti in urmatorii cinci ani, insa strategia poate fi revizuita in functie de legea darii in plata.

"Suntem pregatiti sa alocam mai mult capital pentru a ne atinge aceste tinte, suntem pregatiti sa dam mai multe credite, sa investim mai mult in sistemele noastre IT, in operatiuni bancare digitale. Vom investi si in sucursale fizice, dar mai putin si doar acolo unde are sens", a declarat intr-un interviu pentru ZF Carlo Vivaldi, seful diviziei UniCredit/Bank Austria din grupul italian UniCredit.

"Tinta noastra este de a creste organic, de a atrage un milion de clienti (gross) in Romania in urmatorii cinci ani, dublu comparativ cu momentul actual. Acest lucru face parte din planul nostru strategic pentru Europa Centrala si de Est de a castiga un milion de clienti (net) pe an", a adaugat acesta, potrivit MEDIAFAX.

Prin pozitia pe care o ocupa, Carlo Vivaldi, 50 de ani, este cel mai puternic bancher al Europei Centrale si de Est, avand in vedere ca UniCredit/Bank Austria este cel mai mare grup financiar al acestei zone, inaintea lui Erste si Raiffeisen. El a preluat aceasta pozitie in februarie 2015.

In 2015, UniCredit Romania a atras 30.000 de clienti noi (net), iar obiectivul de a atrage 200.000 de clienti noi pe an este extrem de ambitios. "Suntem printre grupurile bancare care pot face acest lucru, suntem cel mai bine echipati pentru a creste. De unde vom lua acesti clienti? Sunt grupuri bancare care isi restrang prezenta in regiune, cum ar fi bancile grecesti, rusesti, austriece sau americane. Spre exemplu, bancile grecesti au un deficit de capital si trebuie sa isi reduca expunerile", a spus el.

In Romania preferam sa crestem organic, chiar daca dureaza mai mult, sau sa cumparam portofolii de la alte banci, a mai mentionat el.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.