Ministrul Fondurilor Europene, Aura Raducu, a semnat impreuna cu Elisabetta Capannelli, manager de tara, Memorandumul de inteleg
ere intre Guvern si Banca Mondiala, prin care se continua acordarea de servicii de asistenta tehnica institutiilor publice romanesti pana in anul 2023.

"Am avut astazi (luni - n.r.) ocazia sa semnam, alaturi de delegatia Bancii Mondiale, Memorandumul de intelegere cu Guvernul Romaniei, Memorandum care creeaza cadrul de oferire a asistentei tehnice pentru Romania in diferite domenii, in special pentru cresterea capacitatii administrative si pentru implementarea reformelor structurale pe care Guvernul Romaniei doreste sa le implementeze in contextul utilizarii fondurilor europene pentru perioada 2014-2020", a declarat ministrul Fondurilor Europene, Aura Raducu, la sfarsitul ceremoniei de semnare a Memorandumului de intelegere intre Guvern si Banca Mondiala.

La randul sau vicepresedintele Bancii Mondiale pentru Europa si Asia Centrala, Cyril Muller, a declarat ca in ultimii cinci ani a sustinut permanent programele sectoriale.

"E o mare placere pentru Banca Mondiala sa sprijine Romania cu asistenta tehnica provizorie. In ultimii cinci ani am sustinut permanent programele sectoriale, ca de exemplu reformele din administratie, educatie, sanatate, alte sectoare. Si pe mai departe vom acorda asistenta Guvernului pentru a implementa programele de reforma si pentru a utiliza eficient fondurile europene pe care le are la dispozitie. De asemenea, dorim sa sprijinim Romania in atingerea obiectivelor sale, crestere economica si cresterea nivelului de trai pentru toti cetatenii", a aratat Cyril Muller.

El a mai precizat ca situatia economica a Romaniei este semnificativ mai buna decat acum cinci ani, cand s-a inceput acest program.Memorandumul a fost semnat, luni seara, la Palatul Victoria de ministrul Fondurilor Europene, Aura Raducu, din partea Romaniei si de Elisabetta Capannelli, manager de tara, din partea Bancii Mondiale.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.