Rezervele valutare la BNR se situau la finele lunii august la 29,34 miliarde euro, in crestere de la 29,15 miliarde euro la sfarsitul lui iulie, luna in care au inregistrat un recul de aproape 1 miliard euro, in urma platilor in contul unei emisiuni de obligatiuni a Ministerului Finantelor Publice.

In cursul lunii august au fost inregistrate intrari de 654 milioane euro, reprezentand in principal modificarea rezervelor minime in valuta constituite de institutiile de credit, alimentarea conturilor Ministerului Finantelor Publice si alimentarea contului Comisiei Europene, se arata intr-un comunicat al Bancii Nationale a Romaniei (BNR).

Iesirile au totalizat 465 milioane euro, reprezentand modificarea rezervelor minime in valuta constituite de institutiile de credit, plati de rate si dobanzi in contul datoriei publice denominate in valuta si altele, scrie MEDIAFAX.

Rezerva de aur s-a mentinut la 103,7 tone, valoarea acesteia, in conditiile evolutiilor preturilor internationale, fiind de 3,33 miliarde euro. Rezervele internationale ale Romaniei (valute plus aur) se situau la finele lunii august la 32,67 miliarde euro, fata de 32,44 miliarde euro la sfarsitul lunii iulie.

Platile scadente in septembrie 2015 in contul datoriei publice denominate in valuta, directe sau garantate de Ministerul Finantelor Publice, insumeaza circa 349 milioane euro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.