Presedintele Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea, este de parere ca Romania are nevoie de crestere economica sustenabila ca de aer; de aceea este nevoie de capital extern.
"Daca ma intrebati care sunt azi prioritatile Romaniei, va pot da un raspuns rapid: totul. Suntem atat de decalati in raport cu ceea ce ne dorim sa devenim, incat orice directie de dezvoltare este o urgenta. Dar daca vreti un raspuns rational, va raspund ca prioritatea noastra numarul unu este economia. Romania are nevoie de o crestere economica sustenabila ca de aer. Fara progrese majore aici, toate celelalte planuri de crestere si dezvoltare se poticnesc", a declarat liderul social-democrat la Reuniunea Anuala a Diplomatiei Romane.

"E nevoie de energie si de capital extern, e nevoie de fluxuri internationale si de solutii creative. Ce poate face diplomatia pentru economie stiti mai bine decat mine: poate genera cntracte comerciale, poate atrage investitori, poate facilita acorduri bilaterale, poate deschide piete, poate sprijini companii romanesti, poate gasi giganti financiari interesati de acest colt de lume", a adaugat el, citat de ziaruldeiasi.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.