Doar 15 someri s-au inscris pentru a obtine subventii de la stat pentru chirie din luna iunie si pana in prezent, prin programul "Prima Chirie". 

Normele de aplicare ale Programului Prima Chirie (HG nr. 374/2017) prin care se regle­menteaza metodologia de acordare a primei de relocare somerilor inregistrati la agentiile te­ritoriale pentru ocuparea fortei de munca si care isi schimba domiciliul la o distanta mai mare de 50 km pentru a se incadra in munca au fost publicate in Monitorul Oficial in data de 06.06.2017.

Avand in vedere perioada scurta ce a trecut de la adoptarea nor­melor de aplicare ale programului Prima chirie, men­tionam faptul ca din datele partial centralizate pentru primele sapte luni ale anului in curs, agentiile pentru ocuparea fortei de munca au inregistrat un numar de 15 solicitari“, arata reprezentantii Agentiei Nationale pentru Ocu­parea Fortei de Munca (ANOFM), potrivit Zf.ro.

ANOFM a alocat pentru acest an un buget de 18 milioane de lei, din care, daca s-ar fi alocat suma maxima de 900 de lei pe luna pentru subventionarea chiriei somerilor, in cele sase luni din 2017, de la inceperea programului, de aceasta facilitate ar fi putut sa beneficieze 3.300 de someri.

In prezent, ANOFM a cheltuit numai 6.250 de lei din suma alocata, reprezentand un procent de 0,03%.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.