Business 22 Mai 2017 15:48
Guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, sustine ca "Romania nu a avut in 27 de ani o situatie macroeconomica mai buna decat acum", insa avertizeaza asupra faptului ca riscurile sunt mari.

"In cariera intr-adevar cam lunga pe care o am in aceasta pozitie nu am vazut niciodata, dar absolut niciodata in 27 de ani, o situatie macroeconomica mai buna, dar tot la fel de adevarat ca nu am vazut riscuri mai mari. Nu este o contradictie, nu este un conflict. Cand ajungi asa mai sus, ca sa folosesc o metafora, riscul unei caderi este mai mare si efectele sunt mai mari. Cu alte cuvinte noi trebuie sa continuam, ca nu o sa stagnam de frica riscurilor, sa ne asumam riscuri in conditii de prudenta mai mare. Nici acest lucru nu este un mesaj contradictoriu", a afirmat Isarescu, citat de digi24.ro.

"Dupa o criza financiara, este cunoscut ca reluarea creditarii, de regula, nu se face prima, iar reluarea cresterii la inceput nu se bazeaza pe creditare. Cam asa se intampla in majoritatea tarilor si, daca ne uitam la comportamentul de prin alte tari, cam asa se intampla peste tot", a mai spus el la "Forumul Pietei Financiare" organizat de Asociatia Romana a Bancilor, potrivit ziare.com.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.