Avand in vedere situatia actuala de pe scena politica interna, guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, avertizeaza asupra faptului ca instabilitatea si tensiunile politice nu ajuta la stabilitatea monetara si financiara, informeaza dcnews.ro.

"Instabilitatea si tensiunile politice nu au cum sa ajute in bine stabilitatea monetara si financiara. Economia isi vede de treaba, dar nu trebuie sa o punem la incercare, dupa cum titra un cotidian astazi", a declarat Mugur Isarescu, citat de digi24.ro.

In ceea ce priveste proiectul Legii bugetului de stat pe 2017 care a fost adoptat marti, guvernatorul a declarat: "Am analizat proiectul de buget. Din punctul de vedere al stabilitatii preturilor si stabilitatii financiare, un buget care are un deficit mai mic de 3% ne ajuta. Ajuta politica monetara. Ne-am uitat si la constructia bugetara si cred ca acest buget este unul ambitios, mai ales pe partea de venituri. Pe partea de cheltuieli, cred ca bugetul este mai degraba optimist, avand in vedere maniera in care s-au efectuat cheltuielile in anii precedenti".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.