Romania va beneficia de un imprumut de 500 de milioane de euro de la Banca Mondiala pentru eficientizarea finantelor publice si reformarea anumitor institutii in vederea sustinerii unei cresteri economice sustenabile si imbunatatirii standardelor de viata, a anuntat, vineri, Banca Mondiala.

"Consiliul Directorilor Executivi al Bancii Mondiale a aprobat astazi suma de 500 milioane euro (echivalentul a 558,27 milioane de dolari SUA), care va fi acordata Romaniei in contul celui de-al doilea imprumut pentru politici de dezvoltare privind eficientizarea finantelor publice si cresterea economica (DPL)", se arata intr-un comunicat al Bancii Mondiale.

"Autoritatile din Romania au demonstrat un angajament sustinut pe calea implementarii unei agende de reforme care reprezinta nucleul eforturilor de reducere a saraciei si a excluziunii, si al crearii de oportunitati mai bune pentru cetatenii Romaniei", a declarat Cyril Muller, vicepresedinte al Bancii Mondiale pentru Europa si Asia Centrala.

Acesta a precizat ca Banca Mondiala va sustine in continuare Romania pe drumul transformarii economice si al unei convergente mai rapide cu UE.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.