Cu o idee buna si cu o strategie bine implementata, o afacere in agricultura poate aduce profituri indestulatoare in tara noastra.

Fondurile Europene sunt cele care au contribuit in mare parte la dezvoltarea afacerilor din acest domeniu, iar in perioada 2014 – 2020 finantarile de care poate avea parte tara noastra depasesc 20 de miliarde de euro, a explicat ministrul Agriculturii.

Daca esti tentat sa incepi o afacere in aceasta arie, vei gasi aici toate informatiile necesare pentru accesarea de fonduri europene. Dupa cum vezi, de acolo afli toate etapele pe care trebuie sa le parcurgi - de la demararea proiectului, trecand prin implementarea lui, precum si criteriile de eligibilitate pe care trebuie sa le indeplinesti pentru a obtine banii. Este vorba despre informatii vitale pentru orice roman care vrea sa puna pe picioare o afacere in agricultura. Inainte sa aplici, insa, ai nevoie de o idee buna. Iata ce produse vor fi la mare cautare anul viitor:

1. O cultura care poate aduce venituri indestulatoare

Cultura de lavanda este foarte profitabila. Levantica este utilizata in industria cosmetica si farmaceutica si chiar si in cea culinara. Piata de desfacere este foarte larga, de la companii care produc ceaiuri si medicamente naturiste, la cele de cosmetice sau cele care produc odorizante de camera sau impotriva moliilor.

Lavanda poate aduce profit in scurt timp si in tara noastra are toate conditiile pentru a creste nestingherita. Nu estea neaparat o planta pretentioasa, rezista si in perioade secetoase, insa are nevoie de mult soare.

2. Produsul pretios care castiga teren in fiecare an

Obieceiurile de consum se schimba de la an la an. Daca in trecut multi romani nici nu concepeau sa guste din laptele de magarita, astazi el este considerat un aliment pretios si plin de nutrienti. De altfel, el se aseamana ca nivel de nutrienti cu laptele matern, noteaza Health.com.

Citeste si:
Ce venituri cresc în 2024: pensii, salarii profesori, primari și...
Ce venituri cresc în 2024:...

El poate fi consumat inclusiv de bebelusi si nu este utilizat doar pentru consum, ci si pentru prepararea unor cosmetice sau produse farmaceutice. Un litru costa in jur de 100 de lei.

3. Fructele de padure se vand bine si in tara, si in strainatate

In tara noastra, fructele de padure precum zmeura, murele, merisoarele si afinele cresc libere, fara niciun fel de ingrijire. Sunt foarte cautate pentru producerea de sucuri, dulceturi si gemuri sau pentru consumul ca atare, motiv pentru care cei care au plantatii din aceste fructe au o multime de clienti. Se ingrijesc usor, sunt rezistente si pot aduce venituri foarte mari.



4. Profit rapid dintr-o cultura care castiga in fiecare an teren

Un alt fruct delicios, o alta cultura cu un potential imens. Este vorba despre catina, micile fructe acrisoare care in ultimii ani au devenit omniprezente in casele romanilor. Cel mai important beneficiu al lor este cel legat de intarirea sistemului imunitar. Catina se consuma ca atare (de obicei in miere de albine) dar este utilizata si pentru producerea suplimentelor alimentare si a ceaiurilor.

Citeste si:
Comună din România independentă energetic, facturi mai mici
Comună din România...

5. Romanii au prins gustul cartofului mov

Romanii au devenit tot mai deschisi la noi gusturi si arome. Asa se face ca legumele traditionale romanesti au fost inlocuite cu unele deosebite. Cartoful mov este tot mai cautat, asa ca agricultorii care si-au incercat norocul cu aceasta leguma au parte de profituri enorme si nu reusesc sa faca fata cererii. Metoda de cultivare si ingrijire este aceeasi cu cea a cartofului galben, insa pretul este mult mai mare in cazul celui mov – 20-30 de lei kilogramul.

Ce parere ai despre aceste idei de afaceri in domeniul agriculturii? Care crezi ca este cea mai profitabila si mai tentanta?

Sursa foto: Marian Weyo/ Shutterstock.com.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.