Economia Romaniei ar putea urca de pe locul 17 in Uniunea Europeana, unde se afla acum, in primele 10 pozitii ale clasamentului in urmatorii 20 de ani, daca s-ar lua masurile necesare pentru o crestere anuala de 4,5-5%, a declarat, marti, Eric Stab, presedintele Consiliului Investitorilor Straini (FIC).

"Am pierdut ambitia pe care am avut-o in perioada de aderare la UE. Putem fi a zecea economie din UE. Romania poate ajunge in top 10. Acum suntem pe locul 17, dar suntem a saptea tara ca marime si putem aspira la asta. Este important ca Romania sa fie competitiva si atractiva", a spus Stab.

El a adaugat ca, pentru a atinge acest lucru, Romania ar trebui sa aiba o crestere economica de 4,5-5% pe an in urmatorii 20 de ani, ceea ce, in opinia sa, poate fi atins, avand in vedere ca, in trecut, Romania a avut cresteri economice chiar si de 8%, informeaza Agerpres.

"Fostul primar din Berlin spunea ca Berlinul este sarac, dar este sexy. Ei bine, Romania nu este cea mai bogata tara, dar poate deveni sexy. Intrebarea este cum putem ajunge acolo. Cum putem diminua diferentele dintre perceptie si realitate. Romania sufera la capitolul imagine, pentru ca realitatea este mai buna. Deci trebuie sa ne gandim cum putem noi toti sa contribuim la reducerea acestor diferente", a aratat Stab.

Un alt lucru pentru a face Romania mult mai atractiva este sa inspiri incredere, considera oficialul FIC.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.