Bursa de Valori Bucuresti (BVB) este incantata sa anunte ca unul dintre cei mai mari administratori de fonduri de investitii din Polonia a inceput sa investeasca in instrumente financiare romanesti.

Noile fonduri de investitii ale Pioneer Pekao TFI SA au optat pentru inregistrarea fiscala directa in Romania, arata BVB in comunicatul remis 9AM.ro.

"Suntem mandri si multumiti ca unul dintre cei mai mari investitori institutionali din Polonia investeste acum si in Romania. Tara devine din ce in ce mai atractiva pentru actorii regionali si globali. Toate eforturile noastre intreprinse pana in prezent au fost remarcate de comunitatea internationala, iar atentia va spori, mai ales acum, odata cu includerea Romaniei de catre FTSE Russell in Watchlist pentru potentiala promovare la statutul de Piata Emergenta", a declarat Ludwik Sobolewski, Directorul General al Bursei de Valori Bucuresti.

In mai 2016, raportul publicat de banca de investitii Berenberg anunta ca randamentul dividendelor companiilor listatela Bursa de Valori Bucuresti va fi cel mai ridicat din lume in acest an. Respectivele cifre ale randamentelor dividendelor in 2016 sunt: 7,6%, in medie, pentru indicele principal BET, 10,1% pentru companiile din domeniul energetic, 7,1% pentru sectorul de utilitati si 8,6% pentru bancile incluse in indicele principal.

Impozitul pe dividende, care a fost redus la 5% la inceputul anului 2016, cat si cea mai mare crestere a PIB-ului in UE au contribuit la cresterea atractivitatii pietei de capital din Romania. In plus, au fost luate masuri de simplificare a procedurilor de inregistrare fiscala, iar Agentia Nationala de Administrare Fiscala a emis recent formulare in limba engleza, disponibile pe website-ul oficial www.anaf.ro. Pe langa aceasta, autoritatile fiscale locale vor accepta in curand semnaturile electronice emise in state membre ale Uniunii Europene,
in baza unui Regulament UE.


Despre autor:

Sursa: 7plus.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.