Valoarea bonurilor de masa poate creste de la 9,57 de lei pana la 15 lei, daca angajatorul vrea acest lucru.

Deputatii au adoptat, marti, legea privind modificarea valorii tichetelor de masa, iar acum legea urmeaza sa fie trimisa presedintelui Klaus Iohannis pentru promulgare, Camera Deputatilor fiind for decizional.

Scopul schimbarii este ca angajatii sa poata plati cu un astfel de bon o masa calda, scrie Ziare.com.

"Primul lucru bun pentru angajati este ca valoarea tichetului de masa creste de la 9,57 de lei cat este in prezent, la 15 lei. Aceasta valoarea majorata reprezinta echivalentul real al unei mese calde de pranz pentru un angajat. Am facut o raportare la mediul brut pe economie, iar valoarea majorata la 15 lei reprezinta 0,52% din salariul mediu brut pe economie", a declarat pentru Ziare.com Andreea Paul.

Principalii beneficiari ai acestei masuri sunt angajatii cu un salariu minim pe economie, adica peste 1,1 milioane de angajati din mediul privat, a punctat deputatul.

Totusi, nu este 100% ca acest lucru se va intampla, pentru ca legea nu il obliga pe angajator sa creasca valoarea bonurilor, acest lucru fiind optional.

"Este un sistem optional. Asa cum a fost si pana in prezent", a spus Andreea Paul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.