OMV Petrom a vandut 19 zacaminte petroliere din Romania, cu tot cu angajatii care lucreaza la aceste exploatari, catre subsidiara din tara noastra a companiei olandeze Mazarine Energy, insa valoarea tranzactiei nu a fost facuta publica.

Transferul activelor trebuie sa fie aprobat de autoritati si se estimeaza ca va fi finalizat pana la sfarsitul acestui an.

Potrivit unui comunicat remis de OMV Petrom catre Ziare.com, in afara de cele 19 zacaminte petroliere onshore, Mazarine Energy va intra in posesia a trei instalatii pentru reparatii capitale si a echipelor aferente.

In plus, dupa finalizarea tranzactiei, compania olandeza va prelua si cei 200 de angajati de la OMV Petrom care lucreaza acolo.

"Mazarine a identificat o serie de oportunitati de optimizare a productiei si lucrari de reparatii capitale care vor determina o crestere a productiei. In plus, sunt planificate campanii de achizitie seismica pentru a identifica structuri care nu au fost inca forate.

Cele 19 zacaminte fac parte dintr-un pachet de zacaminte selectate in 2014 pentru a fi transferate, ca parte a programului de optimizare a portofoliului. In 2015, cele 19 zacaminte au avut o productie zilnica totala de aproximativ 1.000 barili (reprezentand sub 1% din productia zilnica a OMV Petrom) ", se arata in comunicat.

Banii vor veni din finantarea in valoare de 500 de milioane de dolari obtinuta de Mazarine Energy de la fondul de investitii Carlyle International Energy Partners.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.