Numarul navelor de croaziera maritima care au acostat anul acesta pe litoralul romanesc a scazut de 10 ori fata de cel din anul 2013, din cauza situatiei politice din bazinul Marii Negre, sustine Ciprian Popescu, director in cadrul unei companii de turism.

Potrivit acestuia, cinci nave de croaziera ocazionale au acostat anul acesta in Constanta, in conditiile in care in anul 2013 numarul ambarcatiunilor sosite pe litoralul romanesc prin intermediul acestei firme a fost de 50.

'Din pacate, dupa cum cunoastem deopotriva situatia politica din bazinul Marii Negre, atat pentru anul 2016 cat si pentru 2017 au fost anulate toate sosirile din Marea Neagra, din cauza situatiei din Ucraina si a celei din Turcia', a declarat Ciprian Popescu, director in cadrul Danubius Travel.

In opinia lui, exista posibilitatea ca si in anul 2019 Romania sa inregistreze un numar foarte mic de nave de croaziera maritima.

'Planificarea itinerariilor se face in general cu doi ani in avans, asa ca, daca lucrurile nu iau o intorsatura pozitiva rapida, este foarte probabil sa fie ratat si anul 2019', a mai spus reprezentantul societatii.

In anul 2014, atunci cand a izbucnit conflictul in estul Ucrainei, operatorii turistici din judetul Tulcea au anuntat anularea a catorva zeci de nave de croaziera fluviala in Delta Dunarii, situatia din tara vecina ramanand o 'problema strategica' pentru turismul din zona si in acest an.

La inceputul acestui an, Compania Nationala Administratia Porturilor Maritime Constanta SA a anuntat ca doar 22 de pacheboturi si-au planificat escale turistice in Portul Constanta. Anul trecut, la terminalul de pasageri, au sosit 36 nave de croaziera cu 35.000 turisti la bord, asigurand pozitia de top in Marea Neagra a Portului Constanta, cu cele mai multe nave de croaziera si cei mai multi pasageri din regiune, informeaza Agerpres.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.