Haosul in managementul Complexului Energetic Oltenia continua.

Dupa doar doua saptamani de la preluarea mandatului de director, Klaus Leiders, cetateanul german care a lucrat in domeniul minier in tari ca Rusia, Coreea de Nord si Rusia, si-a dat demisia de la CE Oltenia. Potrizit ziarului Pandurul, Leiders sustine ca va trebui sa plece la Londra deoarece trebuie sa preia un proiect personal. Totusi, Leiders doreste sa ramana aproape de CE Oltenia, dar din pozitia de consultant. De cateva luni, compania este condusa intr-un mod haotic, de manageri interimari, unii cu probleme penale si carora li s-a cerut demisia.

Acestia nu au demisionat, fiind pastrati in continuare, continuand incertitudinea. Consiliul de Supraveghere al Complexului Energetic Oltenia, interimar la randul sau si cu o componenta incompleta, a cerut membrilor Directoratului companiei, la sfarsitul lunii iulie, sa-si prezinte demisiile. Doi dintre membrii directoratului, Daniel Antonie si Laurentiu Ciobotarica, sunt trimisi in judecata de DNA pentru abuz in serviciu. Unul singur din directorat, Adrian Mircea Teodorescu, a fost schimbat. In locul sau a venit o persoana cu un CV straniu, Klaus Leiders, cetatean german care a lucrat in Coreea de Nord, China si Rusia. Leiders si-a inceput activitatea pe 22 august.Ar fi trebuit sa-si inceapa activitatea pe 6 august, insa a venit cu doua saptamani mai tarziu, fiind numit de CS pe 15 iulie. Ministrul energiei Victor Grigorescu spune din cand in cand ca in curand vor fi numiti membri ai CS, conform OUG 109/2011 privind managementul corporativ, insa acest lucru intarzie sa se intample, chiar daca procedura de selectie a inceput la mijlocul lunii aprilie, informeaza News.ro.

"Informatia potrivit careia am inaintat demisia mea catre CS este adevarata. Am venit in echipa de conducere a CE Oltenia deoarece imi place schimbarea si din convingerea ca pot ajuta compania sa revina pe linia profitabila. In data de luni, 5 septembrie 2016, am fost oficial informat ca proiectul meu privat a fost finantat si este necesara prezenta mea imediata la Londra pentru semnarea contractului si inceperea proiectului. La nivelul CE Oltenia exista un conflict de interese clasic si a trebuit sa iau aceasta decizie pentru a-mi urma proiectul privat. Dar, cred cu tarie ca soarta CE Oltenia poate fi schimbata in sens pozitiv, daca toate partile actioneaza in aceeasi directie. Din acest motiv am transmis catre CS ca doresc sa raman implicat in conducerea companiei dintr-o alta pozitie,consultant sau alta forma care se va decide.", a spus fostul director.

Citeste si:
Zeci de angajati ai Complexului Energetic Oltenia au intrat in...
Zeci de angajati ai...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.