”Este o criza in recrutare. Nu se gasesc oameni”

Piata de IT trece printr-o criza in ceea ce priveste recrutarea, ultimele luni fiind extrem de dificile pentru companii din acest punct de vedere, in conditiile in care, in general, salariul unui programator variaza intre 2.000-4.000 de euro net pe luna, a spus la ZF Live Razvan Rada, general manager in cadrul firmei de recrutare HeadHunting IT.

„Este o perioada crunta pentru recrutarea in IT. Se prefigureaza o criza a fortei de munca, daca ne uitam la ultimele 3-4 luni. Am vorbit cu clienti mari si lunile mai-iulie au fost cele mai grele pentru recrutare comparativ cu anii trecuti“.

In domeniul IT salariile variaza intre 2.000-4.000 de euro net pe luna, un programator foarte bun putand ajunge cu usurinta la un salariu de 3.000 euro.

In opinia lui Razvan Rada, pentru a sustine cresterea din acest sector Romania trebuie sa gaseasca rapid solutii de recrutare, avand in vedere ca, demografic, numarul de absolventi nu va putea creste semnificativ pe termen lung. Astfel, chiar daca exceptia de la plata impozitului va fi extinsa si la angajatii din IT care nu au studii de specialitate, asa cum se discuta in prezent, solutia va avea impact doar temporar, problemele din recrutare urmand sa revina peste 3-4 ani.

„Este o criza majora mai ales in Bucuresti. In Capitala sunt 2.100 de absolventi pe zona IT, in Cluj 1.700. Dar cele doua piete nu sunt comparabile. In Bucuresti sunt 45-50.000 de angajati, mii de firme, iar in Cluj sunt 10.000 de angajati. Si la Cluj devin lucrurile mai dificile, dar nu se compara cu Bucuresti“.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.