Business 9 Iulie 2016 12:40
Actiunile companiei Ascendia au crescut cu 10% in prima de zi de tranzactionare la Bursa de Valori Bucuresti, fata de pretul de deschidere. Compania Ascendia a debutat pe piata AeRO pe 7 iulie, iar momentul a fost marcat printr-o deschidere oficiala a sedintei de tranzactionare la Bursa de Valori Bucuresti.

Actiunile companiei se tranzactioneaza sub simbolul ASC, iar pretul de deschidere din prima zi a fost de 9,1 lei/actiune. Pe parcursul zilei, au fost efectuate peste 70 de tranzactii, cu o valoare totala de aproape 300.000 lei, se relateaza intr-un comunicat al Bursei de Valori Bucuresti remis 9AM.ro.

„Am atins un punct important in viata companiei. Consideram ca este un nou start, o noua etapa, ce incepe odata cu listarea. Misiunea Ascendia de a crea un impact pozitiv in educatia din Romania, prin incurajarea folosirii mijloacelor TIC in educatie, este de acum inainte una publica. Ii invitam pe toti cei care cred ca procesul educational poate fi imbunatatit si sustinut prin mijloace eLearning sa investeasca alaturi de noi in acest demers”, a declarat Cosmin Malureanu, Director General Ascendia.

„Felicit compania Ascendia pentru listarea pe piata AeRO. Cred ca la fel de important ca listarea de astazi este si domeniul in care activeaza compania Ascendia – cel educational. Nu putem vorbi de prosperitate si bunastare economica fara educatie, care trebuie sa inceapa inca de la varste fragede. Acest mesaj “Listam educatia la bursa”, este mai mult decat un motto – este un crez pe care noi la Bursa de Valori Bucuresti il aplicam in fiecare zi” a declarat Lucian Anghel, Presedinte Bursa de Valori Bucuresti.

„Este vital pentru economie sa avem atat antreprenori cu viziune, care construiesc companii bune si cu perspective de crestere, dar si investitori care sa sprijine financiar acest potential si sa puna umarul la crearea unor povesti de succes. Cu siguranta compania Ascendia are o poveste de succes, iar de astazi incepe o noua etapa in viata ei, care va fi tot pe un trend “ascendent” – asa cum spune si numele companiei”, a declarat Ludwik Sobolewski, Director General Bursa de Valori Bucuresti.

Ascendia creeaza produse educationale digitale si dezvolta software educational personalizat, fiind unul dintre cei mai importanti jucatori pe piata de aplicatii educationale (eLearning) din Romania. Produsele Ascendia se adreseaza atat sistemului de invatamant, cat si angajatilor din corporatii, prin programe de pregatire digitala. Pentru copiii prescolari si scolari, compania a creat produsele marca EduTeca, revista EduTeca, precum si manualele scolare tiparite si digitale. Pentru segmentul de pregatire a specialistilor din corporatii, Ascendia produce platforme de management al invatarii si ofera servicii de dezvoltare de module educationale personalizate, catre un portofoliu de clienti sau parteneri format din companii cu renume din domenii diverse. Compania tinteste dublarea cifrei de afaceri pana in anul 2018, aceasta urmand sa depaseasca valoarea de 2 milioane de euro. De asemenea, Ascendia previzioneaza o crestere a profitului de peste 2,5 ori, acesta urmand sa ajunga aproape de nivelul de 1 milion de euro in anul 2018. Listarea companiei vine dupa realizarea unui plasament privat, prin care un fond de investitii administrat de Certinvest a cumparat 10% din actiunile companiei.

Citeste si:
Astrologia ta personală: Descoperă căile cosmice către succes și...
Astrologia ta personală:...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.