Business 5 Iulie 2016 09:00
Apartamentele s-au ieftinit in toata tara in prima luna dupa intrarea in vigoare a legii darii in plata. Iar la noile locuinte preturile au scazut mult mai rapid decat la cele vechi. A fost ca un fel de lichidare de stoc a dezvoltatorilor imobiliari.

Sunt evolutii care tin mai degraba de emotia de moment de dupa adoptarea darii in plata, care a fost urmata de cresterea avansului la imprumuturile pentru locuinte. Asta in conditiile in care creditarea a explodat inaintea intrarii in vigoare a legii.

Cu mici exceptii, apartamentele s-au ieftinit in marile orase dupa intrarea in vigoare a Legii darii in plata. Dupa ce a avut o evolutie spectaculoasa luni la randul, pretul mediu al locuintelor noi si vechi pe cea mai scumpa piata, Cluj-Napoca, a scazut cu 0,7% in luna iunie fata de mai, arata datele imobiliare.ro.

Pe cea mai mare piata imobiliara a tarii, cea din Capitala, ieftinirea apartamentelor a fost si mai rapida, de aproape 3% in iunie fata de luna precedenta, relateaza Digi24.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.