Business 9 Iunie 2016 14:00
Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale (CNADNR) a cheltuit 256 milioane de lei (circa 57 milioane euro) fara TVA pentru operatiunile de deszapezire in iarna trecuta, din care 156 milioane lei au costat serviciile, iar 100 milioane de lei materialele antiderapante, a declarat joi directorul directiei mecanizare si mentenanta a CNADNR, Cristian Andrei.

In acest an, CNADNR intentioneaza sa achizitioneze utilaje de deszapezire dotate cu lame, autobasculante si raspinditoare de materiale, cu o valoare estimata la aproape 150 milioane lei.

”Procedurile de licitatie vor fi lansate probabil in aceasta vara. Banii vor proveni, cel mai probabil, din fonduri proprii. Incercam sa accesam si fonduri europene, nu stim daca vom reusi”, a spus Andrei.

Noul pachet de legi ale achizitiilor publice, intrate recent in vigoare, a prelungit durata de desfasurare a contractelor si a simplificat procedurile pentru o crestere a transparentei.

In ultimii ani, licitatiile pentru contractele de deszapezire erau lansate la finalul toamnei, iar pentru unele zone nu existau ofertanti, astfel ca se ajungea la incredintarea directa a contractelor, la preturi mai mari.

CNADNR a anuntat joi inchiderea procedurii de achizitie a 100 de autofreze si 7 vehicule speciale, livrate inca din noiembrie 2015, printr-un contract de 146,7 milioane lei (33 milioane euro).

Din aceasta suma, valoarea eligibila pentru atragerea de fonduri europene a fost de 117,2 milioane lei, din care Fondul European de Dezvoltare Regionala a acoperit 85%, adica 99,6 milioane lei.

Vechiul parc de utilaje de deszapezire al CNADNR era, in proportie de 42%, mai vechi de 40 de ani si era format in principal din utilaje de fabricatie sovietica, relateaza News.ro.

CNADNR a lansat recent licitatii pentru lucrarile de deszapezire din perioada 2016-2020 pentru toate drumurile nationale si autostrazile din Romania, valoarea maxima estimata la nivel national fiind de 1,65 miliarde lei (366 milioane euro) fara TVA, potrivit anunturilor postate pe platforma licitatiilor publice - SEAP.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.