Business 9 Iunie 2016 11:00
Economistii critica proiectul de lege care prevede ca toate supermarketurile si hipermarketurile sa aiba pe rafturi cel putin 50% din produse care sa provina din "lantul scurt de aprovizionare", adoptat, marti, de Camera Deputatilor, care e for decizional.

Analistul economic Florin Citu a reactionat pe Facebook, dupa votul din Camera Deputatilor. "Eu renunt...", a fost replica acestuia.

Masura mai trebuie girata si de presedintele Klaus Iohannis, pentru a putea intra in vigoare.

Iar daca acest lucru se va intampla, atunci vom avea parte de scumpiri, avertizeaza profesorul universitar Bogdan Glavan.

El a explicat si care e rationamentul pentru cresterea preturilor, relateaza ziare.com.

"Aceasta lege (...) va duce la scumpirea alimentelor. Cat de mult ramane de vazut, insa efectul este incontestabil: odata ce impui cuiva ce anume sa vanda si reduci libertatea consumatorului de a alege, atunci este clar ca efectul nu poate fi o abundenta mai mare de bunuri, ci diminuarea ofertei. Deci cresterea preturilor.

Ah, desigur, si a veniturilor fermierilor si fabricantilor romani. Se va produce practic un transfer de avutie de la marea masa a consumatorilor catre mica masa a agricultorilor (care oricum beneficiaza de subventii generoase) ", a mentionat Bogdan Glavan.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.