Business 3 Iunie 2016 17:30
Hidroelectrica ar urma sa iasa din insolventa pe 8 iunie, cand este programat urmatorul termen al rejudecarii dosarului la Tribunalul Bucuresti, a sugerat administratorul judiciar Remus Borza la festivitatea organizata joi in localitatea argeseana Capataneni, cu ocazia aniversarii a 50 de ani de la punerea in functiune a Hidrocentralei Vidraru.

"Nu am venit cu gandul de a ma pensiona de la Hidroelectrica, desi evident ca m-ar fi onorat. (...) Pot sa anunt cu oarecare tristete, durere, dar pana la urma e ca un parinte care si-a crescut bine copilul, ajunge la varsta majoratului si ii dai drumul in lume sa se descurce, pe 8 iunie vom pune si noi pusca in cui si ne vom lua ramas bun de la un colectiv de oameni minunati, cu care in acesti ani, nu usori, am facut istorie", a declarat Borza, potrivit Agerpres.

Administratorul judiciar a facut si un bilant activitatii sale din ultimii ani la conducerea Hidroelectrica, precizeaza hotnews.ro.

"In 2012 am preluat cea mai indatorata companie din Romania, cu 1,2 miliarde de euro datorii. Astazi Hidroelectrica nu mai datoreaza nimanui un leu. Am reusit performanta, fara sa tepuim pe nimeni, sa platim acesti bani la valoare nominala, ban pe ban. In 2012 am preluat o societate cu 177 de milioane de euro pierderi pe ultimele doua exercitii financiare. (...) In ultimii trei ani de zile, Hidroelectrica a incheiat exercitiile financiare cu un profit brut cumulat de peste 500 de milioane de euro. A reusit performanta o companie in insolventa, caz unic in lume, sa dea dividende actionarilor", a spus Remus Borza.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.