Business 26 Mai 2016 13:30
Pe locul I al Autostrazii Sebes-Turda, care se intinde de la Sebes pana la Paraul Iovului, in zona localitatii Lancram, au rasarit si inflorit macii.

Lotul 1 al Autostrazii Sebes – Turda este cel mai in urma cu lucrarile, care, conform contractului incheiat intre CNADNR SA si Asocierea Impresa Pizzarotti & C SpA – Pomponio Constructii SRL in data de 2 decembrie 2014, ar trebui finalizate in data de octombrie a.c.

La aproape doi ani de la semnarea contractului de executie nu se vede nici urma de autostrada, dar, in schimb, pe terenul unde ar urma sa se construiasca, in zona Lancram, au rasarit si inflorit macii.

Mai multi localnici din Lancram declara ca situatia este revoltatoare, pentru ca la ei se circula, de multe ori, bara la bara.

Conform datelor furnizate de CNADNR SA, stadiul fizic in luna aprilie pentru lotul I al Autostrazii Sebes-Turda, care are un cost de executie de 541.739.137 lei fara TVA, era de 12,27 la suta.

Autostrada Sebes-Turda este impartita in patru loturi. Primul lot intinde pe 17 kilometri, de la intrarea pe autostrada in Sebes, pana la Paraul Iovului, dupa Alba Iulia. Lotul doi are o lungime de 24,3 kilometri si se intinde de la Paraul Iovului pana la intrarea in Aiud, iar lotul trei, care are 12,5 km, se intinde de la intrarea in Aiud pana la Decea. Ultimul lot are 16,3 km si se termina in Turda.

Ministrul Transportului, Dan Costescu, declara, in februarie, ca peste 75 de kilometri de autostrada vor fi dati in folosinta pana la sfarsitul acestui an, intre acestia numarandu-se si sectoarele 3 si 4 ale Autostrazii Sebes-Turda, relateaza MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.