Business 17 Mai 2016 08:50
Comerciantii care inregistreaza o cifra de afaceri de cel putin 10.000 de euro pe an vor fi obligati sa iti instaleze POS-uri odata cu intrarea in vigoare, din 20 mai, a legii cash back, care le permite acestora sa deburseze numerar la cererea clientilor detinatori de carduri.
"Dorim sa reafirmam ca nu exista niciun cost asociat comerciantilor pentru implementarea POS-urilor si a serviciului de cash-back, costurile fiind suportate de bancile acceptatoare. Pentru ca implementarea sa fie cat mai eficienta si rapida, MasterCard isi anunta disponibilitatea de a oferi o derogare pentru aceste costuri pana la finele anului. Legea cash-back va impulsiona dezvoltarea infrastructurii POS cu precadere in mediul rural, accelerand educarea graduala a comunitatilor asupra utilizarii cardurilor", a declarat Cosmin Vladimirescu, Country Manager Romania si Moldova al MasterCard.

Legea adoptata saptamana trecuta de Camera Deputatilor prevede si introducerea obligativitatii de acceptare a platilor cu cardul pentru comerciantii cu afaceri de peste 10.000 euro anual, un prag semnificativ mai scazut fata de cel actual de 100.000 de euro, scrie MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.