Business 14 Mai 2016 12:40
Investitiile directe ale nerezidentilor in Romania au insumat 775 mil. euro in primul trimestru din 2016, din care participatiile la capital, inclusiv profitul reinvestit, au fost de 1,062 mld. euro.

Creditele intra-grup au inregistrat o valoare neta negativa, de 287 mil. euro. Creditele intra-grup sunt finantarile acordate operatiunilor din Romania de la centru. Valoarea negativa inseamna rambursarea acestor finantari acordate in trecut.

Investitiile directe sunt destul de scazute in Romania, chiar daca in ultimii ani au fost intr-o crestere usoara. In perioada de boom investitiile directe depaseau 9 miliarde de euro pe an, pentru ca in criza sa scada la 2 mld. euro.

In ultima perioada, investitiile directe au crescut spre 3 mld. euro, nivel insuficient pentru a putea sa ridice toata economia.

O buna parte din aceste investitii se duc in zona de Vest a tarii, in Centru si in zona Capitalei. In zona de Nord, investitiile straine directe pot fi numarate pe degete si aproape ca nu au niciun impact asupra economiei locale, intrucat sunt prea mici, noteaza MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.