Business 9 Mai 2016 15:30
BCR a majorat de luni la 35% avansul la creditele ipotecare si imobliare, reducand in acelasi timp perioada maxima de rambursare la 25 de ani, pe fondul noului context legislativ care permite clientilor sa renunte la dreptul de proprietate asupra imobilului care constituie garantia creditului.

"Ne aflam intr-un context economic in care prioritatea noastra, a tuturor, trebuie sa ramana stabilitatea Romaniei prin atragerea permanenta de capital si prin cresterea resurselor de dezvoltare, iar bancile au rolul de a sustine producerea de valoare in societate, insa la fel ca intreaga societate, nu pot evolua intr-un cadru care restrange capacitatea de valorificare a potentialul de sustinere. BCR va monitoriza indeaproape piata si impactul legislatiei in vederea ajustarii adecvate a politicilor de creditare”, a declarat Dana Demetrian, vicepresedinte Retail&Private Banking al BCR.

Modificarea avansului de la 15% la 35% este insotita si de cresterea sumei minime care putea fi imprumutata de la 22.000 lei la 45.000 lei, dar si de scaderea perioadei maxime de rambursare a creditului de la 30 ani la 25 ani.

Conditiile si caracteristicile pentru creditul Prima Casa nu vor suferi nicio modificare, precizeaza MEDIAFAX.

Potrivit unei simulari realizata de BCR, pentru un apartament de 200.000 lei, avansul minim va fi de 70.000 lei, iar valoarea creditului de 130.000 lei, pe 25 de ani, la un DAE de 4,54%. Anterior, la un avans de 15%, clientul putea imprumuta pana la 170.000 lei, pe 30 de ani, la DAE de 4,48%.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.