Uniunea Europeana vrea un nou set de masuri pentru a descuraja evaziunea fiscala, in conditiile in care mai multe partide populiste sustin ca guvernele inchid ochii la inegalitatile din economia mondiala, si se folosesc de scandalul Panama pentru a-si demonstra teoria.

Impulsionati de "revoltele" populare de peste tot din Europa in urma informatiilor facute publice in scandalul Panama, ministrii europeni au aratat un front comun in lupta impotriva evaziunii fiscale si vor o noua lege pentru paradisurile fiscale si pentru transparenta fiscala, scrie Bloomberg, potrivit MEDIAFAX.

"Riscul ascensiunii populismului este extrem de ridicat, mai ales daca nu actionam destul de decisiv sau destul de rapid pentru a face o schimbare", a spus Michel Sapin, ministrul francez de finante.

Scandalul de luna aceasta, prin care milioane de documente pastrate secrete au fost expuse, aratand unde isi tin averile zeci de oameni de afaceri si politicieni, a reprezentat ocazia perfecta pentru grupurile populiste sa castige popularitate.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.