Dobanzile la depozite bancare oferite de bancile din Romania au atins cote minime istorice, iar acest lucru ii determina pe tot mai multi investitori sa se indrepte spre piata de capital in cautarea unor metode mai eficiente de a plasa economii, este de parere Laurentiu Nedelcu, manager Saxo Bank.
“Ce putem face daca dorim sa nu ne mai bazam exclusiv pe depozitele bancare? Un investitor are la dispozitie o gama larga de instrumente financiare, inclusiv instrumente cu un grad scazut de risc, pretabile investitiilor pe termen mai lung, precum fondurile listate (ETF-uri) sau actiuni de la companii globale consacrate (asa zisele ”blue chip stocks”), cu evolutii stabile si care in acelasi timp platesc dividende care in timp sporesc capitalul initial investit”, a declarat Laurentiu Nedelcu, manager Saxo Bank pentru Europa Centrala si de Est.

Urmatorul pas pentru un investitor incepator ar trebui sa il reprezinte gasirea unei institutii financiare de incredere, unde poate sa isi plaseze depozitele avand siguranta fondurilor sale, precum si sa aleaga instrumentele potrivite, conform raportului risc-recompensa asumat. In acelasi timp, o platforma de tranzactionare stabila, simplu de utilizat, si cu acces direct pe piata, poate face diferenta intre o tranzactie efectuata cu succes, la timp, si o tranzactie esuata si o oportunitate pierduta, mai precizeaza Laurentiu Nedelcu, potrivit MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.