Eventuala iesire a Marii Britanii din Uniunea Europeana risca sa genereze "efecte grave la nivel regional si global", avertizeaza Fondul Monetar International.

"Iesirea Marii Britanii din Uniunea Europeana ar perturba relatiile comerciale existente si ar genera probleme majore atat pe plan intern, cat si in Europa", subliniaza FMI, notand ca investitorii sunt preocupati deja de referendumul din 23 iunie. FMI estimeaza in prezent o crestere a economiei britanice cu 1,9% anul acesta, comparativ cu prognoza de 2,2% anuntata in ianuarie.

"Insa o iesire a Marii Britanii din UE ar afecta grav increderea si investitiile, sporind volatilitatea pe pietele financiare. Schimburile comerciale ar fi perturbate si diminuate, la fel si fluxurile financiare", subliniaza Fondul Monetar International, intr-un raport citat de BBC News online, potrivit MEDIAFAX.

Premierul David Cameron a decis organizarea pe 23 iunie a unui referendum pe tema apartenentei Marii Britanii la Uniunea Europeana.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.