In cadrul analizei DWF au fost colectate date de la aproximativ doua milioane de vizitatori, dintre acestia 55% au cerut o oferta de vacanta folosind un desktop, in vreme ce aproximativ 37% au plasat cererea folosind un smartphone, iar 8% o tableta.

Grecia, Turcia si Bulgaria raman cele mai cautate destinatii de catre romani pentru perioada sarbatorilor de Pasti, potrivit unui studiu efectuat de compania DWF, specializata in servicii SEO si ORM.

"Si in 2016, predominante sunt cautarile in zona low-cost, fiind inregistrate cresteri de cautari pentru Bulgaria (+22%), Turcia (+50%) si Grecia (+120%)", potrivit studiului.

In acelasi timp, se remarca un interes din ce in ce mai ridicat pentru destinatiile exotice, chiar daca acestea presupun costuri mai ridicate.

Astfel, Mauritius a inregistrat o crestere de 83% in ceea ce priveste volumul de cautari in ultimele 12 luni, alte cresteri importante au mai fost observate pentru Bangkok (+51,7%), Kuala Lumpur (+24,1%), Miami (+22%) si Tokyo (+50%), scrie MEDIAFAX.

Pentru astfel de vacante, bugetul mediu este de 1.800 de euro de persoana.

Un interes crescut a fost remarcat si pentru regiuni ca Maramures, Bucovina sau Delta Dunarii, potrivit analizei DWF.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.