Cifra de afaceri din industrie a crescut in februarie cu 6,6% fata de aceeasi luna de anul trecut.

Cifra de afaceri din industrie pe total (piata interna si piata externa), in termeni nominali, a crescut in februarie atat fata de luna precedenta, cu 11,9% cat si fata de luna corespunzatoare din anul precedent, cu 6,6%.

Fata de februarie 2015, avansul din acest an a fost determinat de cresterile din industria prelucratoare (+7,7). Pe de alta parte, industria extractiva a scazut cu 20,7%, se arata intr-un comunicat de marti al Institutului National de Statistica.

Pe marile grupe industriale cresteri au inregistrat industria bunurilor de folosinta indelungata (+23,8%), industria bunurilor de capital (+12,2%), industria bunurilor de uz curent (+10,8%) si industria bunurilor intermediare (+2,8%). Scaderi a inregistrat industria energetica cu 19,2%.

In primele doua luni ale anului, afacerile din industrie au crescut cu 2,2%. Evolutia a fost sustinuta de industria prelucratoare (+3,1%), in timp ce industria extractiva a scazut cu 17,8%.

Pe marile grupe industriale cresteri ale cifrei de afaceri s-au inregistrat in industria bunurilor de folosinta indelungata (+18,2%), industria bunurilor de capital (+8,2%) si industria bunurilor de uz curent (+4,2%). Scaderi s-au inregistrat in industria energetica (-14,9%) si industria bunurilor intermediare (-2,4%), relateaza MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.