Guvernatorul BNR Mugur Isarescu a afirmat joi la prezentarea Raportului asupra stabilitatii financiare ca BNR a identificat pentru prima oara in Romania un risc sistemic sever.
"In ultimele sase luni s-au intensificat initiativele care isi propun sa modifice retroactiv aspectele din sistemul bancar. Legea darii in plata este cea mai cunoscuta. Toate propunerile privind cadrul legislativ in domeniul financiar bancar se concentreaza intr-un risc sistemic sever", a declarat Isarescu.

El a adaugat ca exista si alte legislative care pot afecta serios stabilitatea, motivate si de faptul ca 2016 este un an electoral, dar desigur este doar o motivatie, scrie MEDIAFAX. "Anumite propuneri legislative recente risca sa incalce dreptul de proprietate, sa contrazica fundamentele unei economii de piata, sa creeze instabilitate", a avertizat guvernatorul BNR.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.