ANAF a initiat un grup de lucru interdepartamental pentru verificarea implicatiilor fiscale ale informatiilor publicate prin proiectul de investigatie jurnalistica "PanamaPapers", a anuntat marti institutia.

"Sunt alocate resurse pentru analiza datelor provenite din surse deschise, referitoare la identitatea persoanelor fizice si juridice, si corelarea acestora cu cele existente in bazele de date specifice, referitoare la conturi detinute, participatii in firme, tranzactii interne sau internationale", se arata intr-un comunicat al ANAF.

In activitatea acestui grup de lucru vor fi implicati inspectori antifrauda, inspectori fiscali si inspectori specializati in verificarea veniturilor persoanelor fizice, gestionarea informatiilor fiscale si executari silite.

Tot marti, Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) a anuntat ca analizeaza informatiile aparute in urma investigatiilor "Panama Papers", pentru a se stabili daca in dosarele actuale sau cele deja solutionate exista date care pot confirma detaliile aparute in urma anchetei, scrie MEDIAFAX.

Un grup de mass-media international, coordonat de catre Consortiul International al Jurnalistilor de Investigatie, a dezvaluit, duminica seara, faptul ca mai multe personalitati sportive, lideri politici, oameni de afaceri si celebritati, beneficiaza de sistemul de conturi offshore, in paradisuri fiscale cu reglementari opace, pentru a-si ascunde averile.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.