Banca franceză Societe Generale se numără printre primele cinci bănci care au creat cel mai mare număr de companii offshore prin intermediul cabinetului de avocatură panamez Mossack Fonseca, de la înfiinţarea acestuia, în 1977, până în 2015.
"În total, Société Générale deţine 979 de companii offshore, înregistrate de firma Mossack Fonseca, clasându-se mai jos de grupul bancar britanic HSBC (2.300 de companii) şi grupurile bancare elveţiene UBS (1.100 de companii) şi Crédit Suisse (1.105 companii), toate trei fiind urmărite în scandalul fraudei fiscale", a mai informat jurnalul, în urma unei analize a datelor provenind de la firma de avocatură din Panama, a informat cotidianul le Monde, citat de MEDIAFAX.

Reactia Societe Generale la scandalul offshore-urilor

Dupa publicarea in presa franceza a informatiilor potrivit carora de-a lungul timpului conducerea bancii franceze ar fi deschis aproape 1000 de firme in paradisuri fiscale, banca a emis un comunicat de presa prin intermediul caruia anunta faptul ca toate aceste firme aflate in asa numita "zona gri" au fost inchise, cu tot cu sucursalele aflate in alte paradisuri fiscale ca Filipine sau Brunei. Comunicatul integral poate fi accesat aici.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.