Mai mult de trei sferturi dintre romani (77%) spun ca de o eventuala lege a darii in plata ar trebui sa beneficieze doar cei care nu pot plati si nu cei care pot plati dar nu mai vor, se arata in sondajul "Opinia romanilor despre Legea darii in plata" realizat de IRSOP Market Research & Consulting.

Sondajul a fost realizat pentru Asociatia Romana a Bancilor in perioada 28 martie -1 aprilie 2016, iar marja de eroare este +/- 3%.

"Comunitatea bancara din Romania reitereaza ca se impune devansarea termenului de intrare in vigoare a Legii 151/2015 privind procedura insolventei persoanelor fizice. Avantajul major al legii privind procedura insolventei persoanelor fizice fata de legea privind darea in plata este ca dupa insolventa debitorul persoana fizica de buna credinta poate ramane in posesia bunului imobil care este adus in garantie, pe cand darea in plata inseamna pierderea locuintei de familie/ terenului", se arata in comunicatul remis marti de ARB.

Majoritatea participantilor la sondajul IRSOP s-a declarat impotriva ideii ca beneficiarii legii sa fie cei care si-au cumparat mai multe case/ terenuri si au dificultati, fiind indicati ca beneficiari ai legii numai cei care au o singura casa (81%).

In plus, 89% considera ca este bine sa existe o lege care sa ajute persoanele fizice care au luat un credit si se afla in dificultate financiara, scrie MEDIAFAX.

Aproximativ 94% dintre romani opteaza pentru negocierea unei solutii in buna intelegere cu banca si pastrarea locuintei, in situatia in care au dificultati financiare la plata creditului, in timp ce 6% dintre romani doresc o lege care sa prevada desfiintarea unui contract semnat cu banca si renuntarea la casa (Legeaprivind darea in plata), se arata in sondajul "Opinia romanilor despre Legea darii in plata".

Studiul "Opinia romanilor despre Legea darii in plata" s-a realizat la nivel national pe un esantion de 1.016 de respondenti. Persoanele intervievate au fost selectionate in 433 localitati urbane si rurale distribuite aleatoriu pe intreaga suprafata a tarii.

Citeste si:
Andreea Bălan, fără acces în propria casă. Cum a ajuns în această...
Andreea Bălan, fără acces în...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.