Fondurile de investitii si-au pierdut increderea in revenirea pretului petrolului, in conditiile in care temerile ca producatorii majori de titei nu vor reusi sa ajunga la o intelegere au crescut puternic.

Contractele Futures ale West Texas Intermediate oil au scazut saptamana trecuta pentru prima oara de la jumatatea lunii februarie. Preturile au crescut putin dupa ce atinsesera minimul ultimilor 13 ani dupa propunerea Arabiei Saudite, Rusiei, Venezuelei si Qatar sa plafoneze productia de petrol si sa reduca surplusul la nivel global. Intalnirea ar urma sa aiba loc in Doha pe 17 aprilie.

Desi Iranul a spus ca va lua parte la negocieri, a eliminat din start ideea de a limita productia, in conditiile in care sanctiunile internationale au fost ridicate in ianuarie.

Ulterior, Arabia Saudita a spus intr-un interviu ca tara sa va ingheta productia de petrol doar daca Iran si alti producatori major vor face acelasi lucru, relateaza MEDIAFAX.

"Ingrijorarile erau in crestere legate de intalnire inainte comentariilor saudite. Analistii au ajuns la concluzia ca indiferent daca se ajunge la o intelegere, fara Iran nu se va intampla nimic", a spus Mike
Wittner, seful diviziei de petrol de al Societe Generale in New York.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.