ANAF a colectat anul trecut 196 miliarde lei, cu 7,8% peste 2014.

Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) a colectat anul trecut 196,8 miliarde lei (43,73 miliarde de euro), cu 7,8% mai mult decat in 2014, ponderea veniturilor bugetare in PIB ajungand la aproape 28%, cu 0,5 puncte peste nivelul din anul precedent, se arata intr-un comunicat al ANAF.

Incasarile din TVA la bugetul de stat au crescut cu 12%, la 57,13 miliarde de lei (12,69 mld euro), iar cele din impozit pe profit au crescut cu 13%, pana la 12,33 miliarde de lei (3,06 mld euro).

La sumele atrase la buget au contribuit structurile inspectiei fiscale, care au stabilit obligatii suplimentare de peste 18,9 miliarde lei si au diminuat pierderea fiscala declarata cu peste 2,69 miliarde lei.

De asemenea, inspectorii ANAF au destructurat retele tranzactionale frauduloase si au stabilit prejudicii de peste cinci miliarde lei (1,2 mld euro), valoarea actelor de sesizare cu prejudiciu mai mare de un milion de euro reprezentand 87,6% in total prejudicii identificate.

Anul trecut, 350 de persoane fizice au fost identificate cu venituri nejustificate, totalizand peste 20 milioane de lei.

Prin structurile vamale au fost confiscate 4,58 milioane de tigarete de contrabanda.

In cadrul Proiectului de Modernizare a Administratiei Fiscale (RAMP) au fost incheiate opt contracte, atat pentru consultanta (AARC Consultancy), cat si pentru furnizare de bunuri (1.600 statii de lucru, 3 servere de test etc) si servicii tehnice aferente. De asemenea, in cadrul Acordului guvernamental Delivery Unit, 44 de unitati fiscale au implementat si operationalizat conceptul de “ghiseu unic”, relateaza MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.