Inalta Curte de Casatie si Justitie a confirmat irevocabil incalcarea legii concurentei de catre compania OMV Petrom Marketing (la data incalcarii legii,opera benzinariile OMV), prin participarea la o intelegere de tip cartel, alaturi de alte companii active pe piata carburantilor.

Potrivit unui comunicat de presa al Consiliului Concurentei emis joi, instanta a mai decis reducerea amenzii aplicata de Consiliul Concurentei, de la 137,2 milioane lei la 109,8 milioane lei.

La sfarsitul anului 2011, Consiliul Concurentei a sanctionat sase companii petroliere cu amenda de aproape 880 milioane lei (205 milioane euro) pentru incheierea unei intelegeri anticoncurentiale. In urma investigatiei, autoritatea de concurenta a constatat ca cele sase companii au incalcat atat Legea Concurentei, cat si Tratatul de Functionare al Uniunii Europene (TFUE) prin stabilirea retragerii simultane de pe piata a sortimentului de benzina Eco Premium, relateaza MEDIAFAX.

Astfel, SC OMV Petrom SA (la data incalcarii legii, opera benzinariile Petrom si Petrom V) a fost sanctionata cu 366,5 milioane lei, SC OMV Petrom Marketing srl (la data incalcarii legii, opera benzinariile OMV) a fost sanctionata cu 137,2 milioane lei, SC Rompetrol Downstream SRL a fost sanctionata cu 159,5 milioane lei, SC Lukoil Romania SRL a fost sanctionata cu 136,8 milioane lei, SC Mol Romania Petroleum Products SRL a fost sanctionata cu 80,2 milioane lei si SC ENI Romania SRL a fost sanctionata cu 11,1 milioane lei.

Amenzile au fost executate de Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF).


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.