Cele mai ridicate preturi solicitate pentru apartamentele vechi cu trei camere din Bucuresti raman in zonele centrale, Unirii, cu 127.000 de euro, potrivit Indexului imobiliar al ZF, realizat in colaborare cu firma de consultanta imobiliara Coldwell Banker, pe baza ofertelor din Anuntul Telefonic.

Zona s-a distantat de Aviatiei si Victoriei, fata de care diferenta a crescut la 12.000 de euro, de la 2.000 de euro in perioada similara a anului trecut, scrie MEDIAFAX.

In Berceni si Militari apartamentele s-au scumpit in februarie cu 2.000 de euro, acestea fiind totodata si cele mai „lichide“ zone din punctul de vedere al ofertei de apartamente aflate la vanzare. De partea cealalta, in Iancului a fost inregistrat cel mai mare declin.

Piata imobiliara ar putea fi afectata in acest an de decizia adoptata de unele banci, care au inceput deja o adevarata revolta pe segmentul creditelor imobiliare, majorand chiar si la 50% avansul pentru un credit ipotecar, lista fiind completata recent si de BRD, dupa ce a majorat avansul pentru creditele ipotecare in euro la 50%, urmand exemplul celor de la Alpha si Raiffeisen.

Daca exemplul acestor banci de a majora avansul cerut clientilor pentru credite imobiliare va fi urmat si de altele, iar unii dezvoltatori se asteapta ca acest lucru sa se intample in perioada urmatoare, atunci pe piata imobiliara va aparea un blocaj, considera jucatorii din piata de real estate. Acestia estimeaza ca in scenariul cel mai rau in piata imobiliara va aparea un blocaj in urmatorii doi ani, pana cand bancile ar putea modifica strategia daca efectul darii in plata nu va fi unul negativ asupra activitatii lor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.