Guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, a declarat vineri ca pe plan intern exista incertitudini privind politica fiscala si salariala, dar si reformele structurale, in contextul anului electoral, adaugand insa ca nu se asteapta ca aceste riscuri sa se materializeze.

Riscurile asociate proiectiei actuale privind inflatia provin cu precadere din mediul intern, a spus guvernatorul. "Ele sunt generate de incertitudinile privind politica fiscala si salariala, precum si derularea reformelor structurale, in contextul evenimentelor electorale din acest an si al absentei acordurilor cu institutiile financiare international", a afirmat el.

Intrebat daca se asteapta la eventuale cresteri de salarii sau masuri fiscale in contextul anului electoral, in contextul in care guvernul tehnocrat condus de premierul Dacian Ciolos s-a angajat sa nu recurga la astfel de masuri, guvernatorul a afirmat ca nu se asteapta ca aceste riscuri sa se si concretizeze, scrie MEDIAFAX.

"Nu. Nu cred si sper ca masurile care s-au luat sunt suficiente, dar traim intr-un an electoral si cand stii acest lucru, anul electoral este o certitudine, te uiti si la perioadele precedente. Cu alte cuvinte vorbim de riscuri. Exista aceste riscuri, dar eu nu cred ca se vor materializa. Le-am mentionat pentru ca trebuie sa le mentionam", a declarat Isarescu.

Anul acesta sunt programate alegeri locale in luna iunie, dar si alegeri parlamentare spre sfarsitul anului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.