Lucrarile la linia de metrou Magistrala 5 - sectiunea Raul Doamnei - Eroilor vor fi gata la sfarsitul anului viitor, urmand sa fie respectat astfel cel mai recent termen anuntat oficial, insa se va putea circula efectiv cu metroul de-abia din martie 2017, au anuntat miercuri oficialii Metrorex.

"Vom finaliza lucrarile la sfarsitul anului 2016, vom incepe problele tehnologice la sfarsitului lui 2016, probe tehnologice obligatorii pentru punerea in functiune si pentru a crea conditiile de siguranta pentru transportul calatorilor, astfel incat preconizam ca in martie 2017 vom incepe traficul cu calatori", a declarat miercuri directorul de investitii al Metrorex, Constantin Mustatea, la o conferinta de presa pe santierul depoului Valea Ialomitei, referitoare la stadiul lucrarilor pe santierele viitoarelor statii de metrou ale Magistralei 5.

Potrivit acestuia, la sapte statii de metrou din cele zece ale tronsonului lucrarile sunt finalizate in proportie de 100% si exista fonduri suficiente pentru finalizarea proiectului.

"Stadiul lucrarilor la cele zece statii variaza intre 40 si 100%. Din punct de vedere al structurii, aici la Valea Ialomitei si inca la alte sase statii, deci sapte din zece sunt finalizate 100%. Depoul Valea Ialomitei, de langa statia Valea Ialomitei, lucrarile sunt in grafic, din punct de vedere al structurii, sunt finalizate. Au inceput lucrarile de finisaje, respectiv compartimentari, pregatire calea de rulare pentru fundatie. Lucrarile continua, mai ales ca avem in momentul de fata si o propunere de buget, putem continua lucrarile fara a avea niciun fel de blocaj", a mai spus Mustatea.

Sectiunea Raul Doamnei - Eroilor este finantata din fonduri structurale nerambursabile in cadrul Programului Operational Sectorial Transport 2007-2013, scrie MEDIAFAX.

Magistrala 5 va fi realizata in doua etape: tronsonul Drumul Taberei - Universitate in prima etapa de executie si Universitate - Pantelimon, in etapa a doua. Tronsonul 1 Drumul Taberei - Eroilor al Magistralei 5 Drumul Taberei-Pantelimon, in lungime totala de 6,8 km, va avea un depou si zece statii de metrou: Raul Doamnei, Valea Argesului, Valea Ialomitei, Romancierilor, Parc Drumul Taberei, Tudor Vladimirescu, Favorit, Orizont, Academia Militara, Eroilor.

Constructorul sectiunii Raul Doamnei - Eroilor este Asocierea Astaldi (Italia) - FCC Construccion (Spania) - Delta ACM (Romania) - AB Construct (Romania). Pana in prezent, valoarea totala a contractelor atribuite pentru constructia Magistralei 5 de metrou se ridica la circa 2,6 miliarde de lei cu TVA inclus, echivalentul a circa 585 milioane euro.

Citeste si:
Angajații Metrorex pichetează Guvernul. Aceștia amenință cu greva...
Angajații Metrorex pichetează...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.