Economia Spaniei a inregistrat in trimestrul al treilea o crestere de 0,8% fata de trimestrul precedent si de 3,4% comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, fiind pe cale sa marcheze cel mai bun an dupa 2007, potrivit datelor publicate vineri de institutul de statistica INE.

In trimestrul al doilea, economia spaniola a avansat cu 1% comparativ cu primele trei luni ale anului. Pe ansamblul anului, Spania este pe care sa inregistreze o crestere economica de peste 3%, pentru prima oara dupa ritmul de 3,8% consemnat in 2007, inainte de declansarea crizei financiare, evolutie anticipata de numerosi analisti, relateaza MarketWatch.

Economia Spaniei a revenit la crestere in 2013, dupa o contractie multi-anuala de circa 8%. In 2014, PIB-ul spaniol a avansat cu 1,4%. In luna iulie, Guvernul de la Madrid a revizuit estimarea de crestere a economiei pentru acest an de la 2,9% la 3,3%, scrie MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.