IKEA Romania a avut vanzari de 424,5 milioane de lei in anul de catalog septembrie 2014 - august 2015, in crestere cu 12,3% fata de anul precedent, dinamica pozitiva fiind generata in principal de segmentul de dormitoare.

Cea mai mare parte a vanzarilor IKEA (84%) este data de magazinul de mobila si decoratiuni, restul vanzarilor fiind generate de restaurant si de magazinul online, scrie MEDIAFAX.

"Cele mai vandute produse din catalog au fost dormitoarele, iar accesoriul cel mai bine vandut a fost becul LED"
, a declarat Stefan Vanoverbeke, noul sef al IKEA Romania.

In perioada septembrie 2014 - august 2015, magazinul IKEA a fost vizitat de 3,25 milioane de persoane. In acest interval, compania a vandut 14,17 milioane de produse, din care 58% au fost obiecte de mobilier si 42% decoratiuni in magazin.

Dintre produsele de mobilier, familia HEMNES (mobilier de depozitare pentru dormitor, living si baie) a avut cel mai mare succes, cu 21.046 de bucati cumparate. Dintre accesorii si decoratiuni, familia de becuri LED a atins anul acesta cel mai mare numar de vanzari, cu 211.714 de bucati vandute.

Departamentul IKEA FOOD, format din restaurantul IKEA, Magazinul de Delicatese Suedeze si Bistro a inregistrat vanzari cu 9,63% mai mari fata de anul trecut. In anul de catalog 2015, vanzarile IKEA FOOD au reprezentat 8% din totalul vanzarilor IKEA Romania. Potrivit companiei, IKEA FOOD a vandut 4,84 milioane de chiftelute, in timp ce numarul de hot-dog vanduti s-a situat la 3,53 milioane, cu o lungime totala de 6.358 kilometri.

Segmentul online a inregistrat 35.354 de comenzi, reprezentand aproximativ 8% din totalul vanzarilor IKEA Romania. Cele mai multe comenzi vin din Bucuresti, urmat de Cluj, Timisoara si Iasi, in total reprezentand 50% ponderea in totalul vanzarilor serviciului de comenzi online. Valoarea celei mai mari comenzi a fost de 30.138 lei (suma care include TVA si servicii). In intervalul analizat, IKEA Romania a avut 529 de angajati.

Citeste si:
Românii sunt în căutare de calorifere electrice și boilere;...
Românii sunt în căutare de...

Divizia de retail a Ikea Group este reprezentata in Romania printr-un magazin, deschis in Bucuresti in 2007, iar grupul a cumparat recent terenul pentru al doilea magazin, tot in Bucuresti.

Ikea detine in prezent 18 magazine de mobila in China si 14 in Rusia. Grupul are in Romania mai mult de 20 de furnizori, care produc in principal canapele, fotolii, mese, scaune, articole pentru copii si produse de ceramica. Mai mult de 14.000 de persoane lucreaza pentru acestia. Suedezii nu au activitati proprii de productie pe piata locala, insa la nivel mondial detin si o divizie de profil.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.