Proiectul Legii salarizarii elaborat de Ministerul Muncii va fi discutat de PSD si in coalitie, si se preconizeaza ca aplicarea legii se va face in minimum patru ani, dar nu s-a stabilit numarul transelor si cat de mare e prima, a spus ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici, decizia fiind politica.

La finalul sedintei Executivului, marti, ministrul Finantelor a fost intrebat de jurnalisti daca Legea salarizarii va fi discutata, sambata, in PSD, ulterior si in coalitie, iar el a raspuns pozitiv.

Intrebat de reprezentantii presei daca prima transa va prevede o majorare a salariilor bugetarilor cu 10%, Teodorovici a afirmat ca deocamdata nu se stie rata cresterii, scrie MEDIAFAX.

"Trebuie sa stim clar care este forma pe care se merge in primul rand de catre Ministerul Muncii pentru ca noi asezam practic impactul acestei forme finale a Legii salarizarii, iar dupa aceea, in paralel cu modul de elaborare a Bugetului pe 2016, putem spune exact daca da, si daca da, in cate transe si mai ales cat de mare e prima transa din 2016, pentru ca de fapt asta e primul pas. Noi am spus initial, undeva la minimum patru ani, sa aplicam aceasta lege, pentru ca impactul este unul consistent", a spus Teodorovici.

El a precizat ca anul viitor nu va fi o crestere salariala foarte consistenta, pentru ca au fost deja luate foarte multe masuri cu un impact bugetar insemnat. "Sper nu se mai aprobe, la nivelul Parlamentului, si alte initiative care sa aiba un impact bugetar si care sa nu fie luate de noi in calcul si atunci, automat, se schimba iar discutia. Deci sunt mai multe elemente de care depind de forma finala a Legii salarizarii si mai ales modul in care aceasta va fi aplicata, in cate transe si cu cat se va incepe in prima transa", a afirmat ministrul Finantelor.

El a afirmat ca legea va intra in Parlament in noiembrie, de aceea este exclusa majorarea salariilor in decembrie, ca o prima etapa. "Legea intra in Parlament in noiembrie si intr-o luna este extrem de complicat sa dezbati o asfel de lege care are va avea efecte in toate zonele din sectorul bugetar", a afirmat ministrul Teodorovici.

Citeste si:
Boloş: „De la 1 ianuarie 2024 facturarea electronică va fi...
Boloş: „De la 1 ianuarie 2024...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.