Agricultorii care se vor asocia in cooperative vor fi scutiti de impozit pe norma de venit daca sunt persoane fizice, nu vor plati taxe pe bunurile pe care le introduc in cooperativa, iar impozitul pe profit va fi redus pentru o perioada de 5 ani,a declarat ministrul Agriculturii, Daniel Constantin.

"Vrem sa incercam sa trecem, cu ajutorul Ministerului Finantelor, unde discutam intens in aceste zile, o lege prin care sa stimulam crearea de cooperative in tara noastra, sa convingem fermierii ca nu vrem acele cooperative care s-au dezvoltat in perioade comuniste, pe principiul de forta. Si inainte de perioada comunista cooperativele au sustinut dezvoltarea agriculturii si au facut-o bine, cooperative care s-au creat prin participarea voluntara la acest concept", a declarat Constantin marti la conferinta Mediafax Talks About Retail, organizata in parteneriat cu Asociatia Marilor Retele Comerciale din Romania (AMRCR). El a aratat ca, astfel, agricultura va putea fi mai bine organizata.

Constantin a punctat ca miercuri sau cel tarziu saptamana viitoare proiectul de lege va fi finalizat pentru a putea fi prezentat. "Sper, daca nu maine, macar saptamana viitoare - domnul ministru (Eugen Teodorovici, ministrul Finantelor – n.r.) ne promite ca vom avea maine acest proiect, pe care-l discutam zi si noapte la Ministerul de Finante - sa venim cu facilitati pentru fermierii care intra in cooperativa", a spus Constantin.

Proiectul prevede ca persoanele fizice care lucreaza individual terenul vor beneficia de scutirea de impozit pe norma de venit. In prezent, exista circa 800.000 de fermieri persoane fizice care primesc plati europene si care platesc impozit pe norma de venit, scrie MEDIAFAX.

A doua facilitate, ca exceptie de la Codul Fiscal, se refera la reducerea impozitului pe profit pe o perioada de cinci ani. Totodata, vizeaza scutirea de impozit pe proprietate pentru bunurile care intra in cooperativa respectiva, precum terenuri, animale, ferme sau utilaje.

"Marea schimbare pe care vrem s-o aducem prin acest proiect de lege se refera la faptul ca vrem sa dam posibilitatea celor care intra in coperativa sa ramana proprietari in continuare atat pe bunuri, cat si pe ceea ce produc in comun prin cooperativa respectiva, dar sa existe obligativitatea de a comercializa cel putin 50% din ceea ce produc prin cooperativa, astfel incat sa-si exercite rolul pentru care a fost infiintata", a mentionat ministrul Agriculturii.

Citeste si:
Reduceri de până la 50% la cele mai iubite dispozitive beauty, de...
Reduceri de până la 50% la...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.