Preturile solicitate de proprietarii apartamentelor din Bucuresti au crescut cu 1,5% in trimestrul al treilea, fata de precedentele trei luni, suma medie fiind de 59.140 euro

"Pe segmente de piata, preturile solicitate pentru apartamentele din zona mediu si premium s-au mentinut relativ stabile, in timp ce pretentiile proprietarilor de apartamente din zonele de est, sud si vest au crescut cu 3,74%. De altfel, in luna septembrie s-a inregistrat cel mai mare pret mediu solicitat pentru apartamentele din zonele marginase in ultimele opt luni: 51.500 de euro", se arata intr-un comunicat al HomeFinders.

Comparativ cu trimestrul al treilea al anului trecut, compania remarca o evolutie diferita a preturilor solicitate in ultimele trei luni pe cele doua segmente de piata. Pretul mediu solicitat pentru apartamentele din zonele centrale, semicentrale si de nord ale Capitalei au consemnat o crestere de 1,6% si s-au stabilizat in jurul valorii de 67.450 de euro, in timp ce preturile solicitate pentru apartamentele din zonele marginase au inregistrat o scadere de 2% si se situeaza in jurul valorii de 50.830 de euro, scrie MEDIAFAX.

"Si parcursul preturilor solicitate pe durata ultimelor trei luni a fost diferit fata de aceeasi perioada a anului trecut. Daca in al treilea trimestru din 2014, preturile solicitate au cunoscut o scadere in iulie, pentru ca mai apoi sa creasca in august si sa scada in septembrie, anul acesta evolutia a fost una opusa: preturile solicitate au crescut in iulie, au scazut in luna august si au crescut din nou in luna septembrie", mai spun consultantii imobiliari.

O crestere semnificativa fata de trimestrul al treilea din 2014 o inregistreaza numarul de oferte scoase la vanzare de catre proprietari, pe ambele segmente de piata. Numarul total de oferte de apartamente scoase pe piata in ultimele trei luni este de 10.265, cu 47,6% mai mare comparativ cu volumul de oferte din aceeasi perioada a anului trecut si similar cu numarul de oferte inregistrat in al doilea trimestru din 2015.

Citeste si:
Dan Negru, șoc într-un supermarket din București: Prețul...
Dan Negru, șoc într-un...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.