Cum in viata trebuie sa trecem prin toate, asa si eu mi-am propus astazi sa va prezint o diversificare a test-drive-urilor de pe 9AM.ro. Iata, asadar, noul Peugeot Expert intr-o poveste diferita.

Prima data cand am pus mana pe un volan si un schimbator de viteze de pe scaunul soferului aveam 12 ani si ma aflam intr-o dubita care apartinea unei rude. Singurele lucruri pe care le-am facut au fost sa bag cheia in contact, sa pornesc motorul si, cu chinuiala apasarii ambreiajului pana la podea, schimbam si eu dintr-a-ntaia intr-a doua. Exact atunci am descoperit ca iubesc masinile si ca, intr-o mai mica sau mai mare masura, ele imi vor impacta viata.

Avand in vedere ce v-am spus mai sus, astazi imi face placere sa va expun povestea mea cu Peugeot Expert.

peugeot expert florin amariei

De ce Peugeot Expert si nu altceva?

Ei bine, intamplarea face ca am vrut sa prezint pe 9AM.ro si altceva in afara de limuzine, SUV-uri, pick-up-uri si compacte. Ma gandeam la cum as putea sa diversific, iar, gand la gand cu bucurie, la doua zile dupa ce mi-a trecut mie prin cap ideea am gasit pe cineva din Bucuresti care avea nevoie sa duca la o scoala gimnaziala din judetul Suceava cateva piese de mobilier pentru un laborator.

Am pus mana pe telefon, am sunat la PR-ul Peugeot Romania si am stabilit data preluarii. Au fost foarte receptivi si deschisi la propunerea de a ajuta cativa elevi sa invete in conditii mai bune. Pentru asta, eu nu pot decat sa le multumesc.

Ce se putea potrivi mai bine aici in afara de o dubita spatioasa, cu un motor bun si, culmea, mai arata si bine? Peugeot Expert a fost alegerea inteleapta, dupa cum va voi demonstra de-a lungul acestui material.

Peugeot Expert - primul contact

Am primit cheia, am gasit-o curata si gata de plecare in parcarea Peugeot. Cum nu am mai pus mana pe o dubita de vreo cativa ani buni, am stat un pic sa ne obisnuim, sa imi gasesc pozitia confortabila de condus (aveam de facut vreo 500 de km, la urma urmei) si sa imi ajustez oglinzile. Din prima am simtit ca imi lipseste retrovizoarea... Ceva parca nu era acolo si ma intriga, dar am ignorat acest sentiment si am plecat pentru a incarca noul Peugeot Expert cu mobilier pentru scoala din Suceava.
Citeste si:
Drumul spre a deveni expert în achiziții publice
Drumul spre a deveni expert...

peugeot expert

Prin traficul din Capitala de dupa ora 18 ne-am descurcat excelent, cutia manuala in 5 trepte fiind extrem de usor de utilizat si foarte bine amplasata pentru a-ti fi la indemana. Motorul diesel lucra foarte bine in tandem cu ceea ce-i ceream eu sa faca in mediul urban aglomerat, iar vizibilitatea era chiar buna datorita oglinzilor laterale mari, chiar daca nu scapasem inca de obisnuinta de a cauta retrovizoarea.

Incepusem sa ma obisnuiesc deja cu viata de sofer de dubita pentru ca... Nu prea difera mare lucru. Peugeot Expert e la fel de usor de condus precum un SUV, chiar daca nu ai o luneta care sa-ti ofere mai multa lumina si vizibilitate. Ce-i drept, trebuie sa va marturisesc si faptul ca senzorii sunt de mare ajutor, insa mi-ar fi placut foarte mult sa gasesc si o camera pentru marsalier. E important sa mentionez ca pe o echipare superioara exista camera de luat vederi spate, dupa cum se poate observa AICI.

Citeste si:
TEST-DRIVE. BMW Seria 6 Gran Coupe – am condus un vis
TEST-DRIVE. BMW Seria 6 Gran...

Peugeot Expert - suntem gata de drum

Dupa ce-am incarcat 25 de scaune rotative in masina am plecat cu incredere inspre Suceava. Bineinteles, ca un sofer responsabil am oprit prima oara intr-o benzinarie, m-am asigurat ca am plinul facut si mi-am curatat parbrizul si farurile ca sa fiu sigur ca sunt in regula cu toate cele pentru a nu avea niciun fel de problema pe E85.

peugeot expert florin amariei

In mod surprinzator, Peugeot Expert este foarte usor de condus la drum lung, spatiul in habitaclu este bine organizat si ai loc unde sa iti pui un pahar de cafea sau o sticla de apa, iar pozitia ridicata de condus iti ofera o foarte buna priveliste asupra drumului.

Dupa cum bine stiti (daca ati mai citit din review-urile mele), am obsesia mea cu farurile, sistemul de sunet si parbrizul. Stergatoarele sunt foarte, foarte bune, iar lumina este suficienta pentru a-ti crea conditiile optime de condus si vizibilitate, pe de o parte.

Citeste si:
TEST-DRIVE. Mercedes-Benz Clasa V 2018
TEST-DRIVE. Mercedes-Benz...

Pe de cealalta parte, sistemul de sunet... Nu lasa de dorit, dar nici foarte bun nu este. Mi-as fi dorit o claritate mai buna la nivelul maxim si un bass mai proeminent, dar pentru un drum de 14 ore dus-intors a fost suficient incat sa ascult si muzica mea de pe USB, si radio. Sunt sigur ca pentru cei care nu isi doresc ceva extraordinar in materie de sunet, sistemul de pe Expert isi va face foarte bine treaba.

A fost un pic cam frig in Bucovina, asa ca am folosit si aerul conditionat care a functionat impecabil si a incalzit rapid habitaclul.

Suntem in 2017, nu? Ei bine, nu se poate sa nu avem si un pic de tehnologie la bord... Ne-am obisnuit deja cu Cruise Control. Asta nu mai e o noutate, nici macar la capitolul dubite. Dar... Peugeot Expert are Active City Break care actioneaza frana automata atunci cand masina detecteaza un obstacol in fata sa, iar persoana din spatele volanului nu reactioneaza la timp.

Drumul s-a terminat!

Dupa mai mult de 6 ore de condus cu o singura pauza am ajuns in Suceava si descarcat scaunele din frumoasa dubita. (puteti vedea AICI videoclipul)
Citeste si:
GALERIE FOTO. Peugeot Expert - un altfel de test-drive
GALERIE FOTO. Peugeot Expert...

peugeot expert florin amariei

Am descarcat scaunele si ne-am asigurat ca au fost in regula toate.

Doamna director a unitatii de invatamant a fost foarte bucuroasa de donatia primita si eu in egala masura. Peugeot Expert a fost partenerul ideal pentru un astfel de ”misiune”, iar asta s-a demonstrat prin faptul ca am ajuns cu marfa intacta si fara sa fiu obosit sau stresat de drumul lung pe timp de noapte.

peugeot expert

Peugeot Expert - cateva date tehnice si concluzii

Stiti ca nu obisnuiesc sa fac asta, insa aici se impune sa povestim un pic despre cateva detalii ale masinii testate. Noul Peugeot Expert imbina dimensiunile compacte exterioare cu o capacitate maxima de incarcare, (intre 4,6 m³ - 6,1 m³) atat de necesara in segmentul sau. Utilitara poate dispune de luneta incalzita, usi duble cu deschidere 50/50 in partea din spate, care prezinta un unghi de rabatare de 250°, ceea ce inlatura obstructionarea drumului in timpul incarcarii si descarcarii materialelor. Usile laterale culisante pot fi echipate de asemenea cu geamuri, aceasta optiune fiind disponibila in versiunea Long, fara a influenta in vreun fel sistemul de deschidere, sau accesul.

Totodata magnifica dubita cu ajutorul banchetei Moduwork ofera un nivel ridicat de modularitate care te ajuta sa utilizezi eficient locurile ramase neocupate din autovehicul. De exemplu, scaunul pasagerului poate fi ridicat pentru a mari spatiul dedicat materialelor lungi, creand o suprafata perfect plana. Deschiderea larga incorporata in peretele despartitor dintre cabina si spatiul de transport asigura astfel posibilitatea de a incarca materiale cu o lungime de pana la 4m.

peugeot expert

Finalmente, eu pot spune ca aventura caritabila cu Peugeot Expert mi-a readus aminte de intamplari din copilarie si mi-a demonstrat ca o astfel de masina poate fi extrem de utila la casa omului activ si pus pe munca.

Daca sunteti in cautarea unei masini de genul asta, dar o vreti pentru familie ar trebui sa stiti ca ea este disponibila si in varianta Traveller, unde spatiul cargo e inlocuit de scaune confortabile.

Pe data viitoare!

Galeria foto completa poate fi accesata AICI!

Citeste si:

TEST-DRIVE. BMW X1 - compromisul este o arta

TEST-DRIVE. Ford Edge – probabil cel mai frumos SUV pe care il poti cumpara acum in Romania

TEST-DRIVE. Toyota C-HR, noul campion al mediului urban


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.