Si soferii au primit o veste buna, la inceput de an. Preturile carburantilor au scazut, in medie, cu 50 de bani pe litru, adica o ieftinire de cateva procente.

Benzinariile Rompetrol au fost ultimele care au ajustat tarifele - modificarea a venit cu o intarziere de 12 ore.

Supraacciza de 7 eurocenti pe litru, introdusa in aprilie 2014, a disparut din calculul pretului carburantilor odata cu intrarea in noul an. Tot din prima zi a anului taxa pe valoare adaugata a scazut de la 20 la 19%. Eliminarea supra-accizei si reducerea TVA s-au vazut imediat la pompa. Benzina si motorina s-au ieftinit cu circa 9%. Cele mai multe benzinarii au schimbat preturile imediat dupa focurile de artificii care anuntau intrarea in noul an.

In ultima zi din an, bucurestenii au platit pentru cele mai ieftine sortimente de benzina si de motorina aproape 5 lei si 40 de bani, transmite Digi24.

Rompetrol a fost singura companie petroliera ale carei benzinarii au asteptat pana pe 1 ianuarie la pranz pentru a modifica preturile.

Sofer: „Vad ca o coborat sub 5 lei. De exemplu aseara sau alalta seara era 5,40 lei benzina. Si acu uitati cat e: 4,82 lei. Eu zic ca e bine. Sa o tinem tot asa cel putin in 2017.”

Sofer: „Diferenta este destul de mare fata de pretul precedent.”

In ziua in care presedintele a acceptat nominalizarea social-democratului Sorin Grindeanu pentru postul de premier, liderul PSD a cerut noului Guvern sa analizeze cu atentie efectele eliminarii supra-acciziei pe carburant.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.