Vanzarile mondiale ale constructorului auto german BMW au crescut in luna noiembrie cu 5,9%, pana la 177.740 de unitati, un ritm de peste doua ori mai mic decat cel inregistrat de principalul rival, Mercedes-Benz, care ar putea deveni noul lider mondial pe segmentul automobilelor premium, potrivit Reuters.

In luna noiembrie, vanzarile Mercedes-Benz au crescut cu 12,7%, pana la 182.602 unitati. In primele zece luni ale acestui an, firma cu sediul in Stuttgart a vandut 1,893 milioane de automobile, cu 3,8% mai multe decat BMW.

In 2015, constructorul bavarez a devenit liderul pietei auto premium, cu 1,91 milioane unitati vandute, fata de cele 1,87 milioane de automobile ale Mercedes-Benz.

Grupul german Daimler, din care face parte si brandul Mercedes-Benz, a obtinut profit si venituri peste asteptari in trimestrul al treilea, datorita vanzarilor ridicate de automobile clasa E si de SUV-uri, dar si a efectului pozitiv al cursului de schimb valutar.

Astfel, grupul a obtinut un profit net de 2,595 de miliarde de euro in trimestrul al treilea, in crestere de la 2,385 de miliarde de euro in urma cu un an.

Profitul inainte de dobanzi, taxe si elemente exceptionale(EBIT) a avansat cu 10%, la 4 miliarde de euro. Veniturile grupului au crescut cu 4% comparativ cu intervalul similar al anului trecut, la 38,6 miliarde de euro, conform Digi24.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.